👉 Hur man Ă€ndrar typsnittstypen i WordPress (Video Tutorial) - WinningWP

46 största mÀrkena i vÀrlden anvÀnder WordPress aktivt

Om du någonsin har tittat på din webbplats och tänkt "Jag skulle vilja göra några av typsnittstorlekarna på sidan större (eller mindre) …", nedanför videon är för dig! I den här videon visar vi hur du ändrar olika aspekter av ditt teckensnitt, inklusive teckensnittstorlek (du märker också andra kontroller, till exempel teckensnitt, linjehöjd och mellanslag) – både med och utan ett plugin.

Behöver du ändra din stilsortstorlek? Låt oss börja


Så här byter du teckensnittstorlek i WordPress:

– (notera: videokrediter till Topher DeRosia – skapare av HeroPress)

Videoutskrift:

Hej! Detta är Topher med jaredritchey. I den här videon ska vi titta på frågan, hur ändrar jag typsnittstorleken i WordPress? Tyvärr kommer inte alla teman med en teckenstorlek som är tillräckligt stor för att vanliga människor ska kunna läsa. Låt oss ta en titt på hur man gör det större. Det första du alltid vill kolla är WordPress-anpassaren. Ett bra tema kan du ändra teckensnittstorlekar direkt i anpassningsverktyget. Jag är inloggad på min hemsida. Jag är här på hemsidan och i den högsta adminstaven är en anpassningsknapp. Nu har alla WordPress-installationer en anpassningsbar, men inte alla tillåter dig att ändra teckensnitt. Den här gör och jag ska visa dig hur det fungerar. När sidan är laddad letar du efter en typografiflik eller teckensnitt och nu kan jag ändra globala storlekar eller innehållsrubriker, sidtitel och tagline, huvudmenyn, rubrikfältet, ett brett utbud av saker. Låt oss titta på global. Jag kan välja min typsnitt. Jag kan göra det normalt eller Kursiv. Jag kan ändra vikten och här kan jag ändra storleken och du kan se att den blir större här. Nu är det bara för punkterna. Här kan jag ändra det för länkar och knappar. Om jag vill ha rubriker, går jag tillbaka hit och går till innehållsrubriker. Så huvudstorlek en för närvarande är, men jag kan göra dem mycket större. Nu är det bra med anpassaren att ingen kan se dessa ändringar tills du trycker på denna publiceringsknapp. Så du kan ändra dem allt du vill och experimentera och prova saker. Och om du inte gillar det och du måste återställa allt, stäng bara anpassaren och allt går tillbaka till det sätt det var. Men vad händer om ditt tema inte erbjuder detta? Denna webbplats använder temat som är standard i WordPress just nu. Och om jag går för att anpassa, finns det inget här om typsnitt eller typografi alls. I det här fallet kan vi använda ett plugin. Jag har installerat här ett plugin som heter Easy Google Fonts och jag ska aktivera det. Och nu när jag klickar Anpassa, har jag en typografi knapp. Nu skiljer det sig från det andra självklart för att det byggdes av någon annan. Men här kan jag välja att redigera stycken. Och om jag går till utseende, så kan jag ändra typsnittstorlek just så. Jag kan också ändra saker som linjehöjd och brevavstånd. Nu är mina blogginläggstitlar huvudstorlek en så här är rubrik en och jag går till utseende och jag ändrar teckensnittsstorleken, men du noterar att den inte faktiskt ändrats. Det beror på att mitt tema är svårt kodande storleken och jag kan inte ändra det med det här pluginet. Så det finns några saker som jag kan ändra och andra saker som jag inte kan. Jag kan visa dig hur du ändrar storleken på denna typsnitt utan plugin. Så jag ska högerklicka på detta och gå för att inspektera och du får se att det finns min rubrikstorlek en, men det använder en klass av inmatningstitel. Och om vi tittar här längst till höger längst upp i listan ser du att det inte bara är inmatningsrubrik, utan snarare en posttitel. Det använder också sidinmatningstitel men det är grått, vilket betyder att det inte gäller den här. Så vi ska kopiera den där texten där, då kommer vi att stänga det här fönstret, och nu i anpassaren, gå tillbaka till huvudskärmen och det finns en extra CSS-flik. Nu är det alltid där i alla anpassare. Jag har lite CSS i mina. Din kanske är tom. Det spelar ingen roll så mycket. Du kan lägga dina nya saker högst upp eller ner. Men jag kommer att klistra in i enstaka inmatningsrubrik och då finns det en lockig spännbomull och sedan en spärrkrok. Och här kommer jag att skriva in fontstorlek px och det blev bara större. Du kan göra det , , . Du kan göra vad du vill. Och naturligtvis, precis som de andra inställningarna, kan ingen se detta hända tills du trycker på publicering. Jag ska ta bort mina eftersom jag inte vill ändra den. Nu har vi pratat om tre olika sätt att ändra typsnittstorlek. Låt oss granska de riktiga snabbt. Först och främst finns det inte ett rätt sätt att göra detta. Jag har visat dig flera och var och en av dem är helt giltig. Och om du hittar ett annat sätt är det förmodligen giltigt också. Mitt första förslag är att alltid kolla anpassaren. Om det finns inbyggda fontstorleksjusteringar, är det super lätt att göra. Om det inte gör det, försök en plugin. Det finns andra bortom det jag försökte. Du kan prova flera och se vilken du vill. Och slutligen, prova lite CSS. Högerklicka på det element du vill ändra storlek på, ta reda på vad det kallas och i anpassningsverktyget sätta in teckenstorlek och sedan ett värde med px. Känn dig fri att experimentera med någon av dessa metoder och hitta en storlek som fungerar för dig. Om du vill lära dig mer om WordPress, kolla in jaredritchey.com.

Visa fler videoklipp …

Något att lägga till?

Titta pĂ„ videon: 98 PÅGÅNG PÅ PIZZAN

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: