👉 Online community management for dummies (bokrecension)

Online community management for Dummies (bokrecension)

Jag var på en session i Affiliate Summit West där jag sprang in i Deborah Ng, konferenschef för BlogWorld Expo. Under de senaste åren har hon och jag blivit bra vänner. Jag var hedrad att prata vid de två senaste BlogWorld-evenemangen. Jag visste att Deb hade en bok ut, men jag blev verkligen förvånad när hon drog en ur sin väska och gav den till mig. Jag var galen upptagen när jag kom tillbaka, men jag är äntligen klar att gå igenom boken. Nedan följer mina tankar om boken: Online Community Management for Dummies.

Community Management är något som du måste göra som bloggare. Precis som de flesta andra saker börjar samhällen inte bli stora, men det blir bara stort om du är en bra community manager. Deb. delar alla olika typer av aspekter till samhällsförvaltningen. För någon som är relativt ny kan det vara mycket att hantera. Jag vet det från personlig erfarenhet. Denna bok beskriver inte bara alla hattar som du måste bära som community manager, men det visar dig hur du gör det bra.

Boken handlar om ämnen som grundläggande granskning av samhällshantering, upprättande av samhällspolitik och riktlinjer, byggande av en produktiv online-community där du lyssnar och kommunicerar med dina medlemmar, växer ditt samhälle genom att uppmuntra interaktion och engagemang samt locka fler människor genom andra åtgärder. Viktigast är att Deb delar sin expertis om hur man bedömer din tillväxt, utvärderar resultaten och fattar beslut om vad du hittar.

En av de aspekter jag älskar om Deb är att hon tar offlineanslutningar offline. Jag pratade med henne över nätet för första gången, men nu har jag träffat henne vid många evenemang. Hon är exakt samma person som hon är online som är välkomnande och vänlig. Jag tycker att det är en sällsynt egenskap att ha. Många människor jag träffar på nätet är helt annorlunda i det verkliga livet. Deb delar sin expertis om att ta ditt online-community offline genom att hålla möten, tweetups eller andra händelser. Boken slutar med tio viktiga uppgifter för samhällsansvariga, tio måste ha färdigheter och tio bästa praxis.

Jag tycker att boken var en vind att läsa. Jag kryssade igenom informationen riktigt snabbt. Jag önskade att det pratade lite mer om monetiseringsaspekterna, men jag inser att boken redan täcker för mycket och det är svårt att täcka allt.

Om du är en bloggare eller en online community manager, det här är en måste läs bok. För det mesta tycker jag inte om Dummies-böcker, men det var väl värt att läsa.

Beställ din kopia av Online Community Management for Dummies

P.S. Tack Deb för att underteckna min kopia. Jag älskar att samla böckerna med författarens signatur

Titta på videon: Trello & Dropbox Paper hade en bebis! Notion recension

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: