👉 Vad Ă€r skillnaden mellan WordPress Catoeries och Tags? förklarat

SÄ hÀr Àndrar du standardtextvalet i WordPress

En av de första sakerna att förvirra nya bloggare är den gamla "WordPress-kategorier vs WordPress-taggar"fråga! Vad är skillnaden mellan de två? Hur använder man dem? Och när ska man välja att använda en över den andra?

För att ta reda på, kolla in vår senaste YouTube-video över på vår nya kanal.

Ta en titt:

– (notera: videokrediter till Topher DeRosia – skapare av HeroPress)

Videoutskrift:

Hej! Detta är Topher med jaredritchey. I den här videon ska vi titta på skillnaden mellan WordPress-kategorier och -taggar och när de ska användas vardera. Så låt oss dyka in. Vi är här på WordPress instrumentbrädan och till vänster finns inläggsnavigering och under finns det kategorier och taggar. Nu är dessa två gränssnitt verkligen för att hantera dina kategorier och taggar i bulk och vi kommer inte att titta på det väldigt nära i den här videon. Vi kommer mest att titta på att använda dem i färd med att skriva ett inlägg. Nu vill jag att du kan föreställa mig att jag har en reseblogg och jag cyklar runt om i världen och idag reste vi in ​​i Bangkok Thailand. Så jag skriver ett trevligt stort långt inlägg och nu vill jag organisera det. Nu har kategorier och taggar exakt samma syfte och det är att hjälpa dig att organisera ditt innehåll, men de gör det på olika sätt. Jag vill visa dig några av de praktiska skillnaderna mellan kategorier och taggar. Kategorier är det som heter hierarkiska vilket innebär att de kan ha föräldrar och barn där taggar inte kan. Låt mig visa dig hur det ser ut. Så jag ska göra några kategorier för kontinenter. Och vi kommer att stanna där eftersom vi inte behöver längre för det här inlägget. Nu är Thailand i Asien, så nu ska jag göra en annan kategori för land och jag ska ge den en förälder till Asien. Och nu kan du se hierarkin. Jag har en kontinent i Asien och ett land i Thailand. Nu kan du få det att ha barnbarn och lägga i städer så att jag kunde sätta i Bangkok. För min cykel resa blogg som verkligen bara fungerar om jag spenderar mer än en natt i en stad. Jag kommer att låtsas att jag inte är och så skulle det vara dumt att göra en kategori för en stad och bara ha ett inlägg i den. Kategorier och taggar är för att organisera grupper av inlägg, så om jag cyklar kan det ta mig dagar eller veckor att komma genom Thailand och så ska jag få ett antal inlägg där. Nu med taggar kunde jag göra samma sak så. Men som du kan se är de inte hierarkiska de är bara där. Men det skulle fungera! Det skulle fungera bra. I stället vad jag ska göra är att jag ska märka detta med god mat, i motsats till någon annan stad i Thailand där jag inte hittade god mat och jag kommer att lägga i platt däck eftersom det är något som hände i den här staden. Nu om jag cyklar hela vägen runt om i världen, kommer jag förmodligen att ha ett platt däck mer än en gång och så med märkningen med platt däck skulle jag kunna se gruppen av inlägg som involverar ett platt däck. Jag behöver inte ens nämna i mitt inlägg att jag hade ett platt däck. Om det bara hände kan jag märka det med det och du kan fortfarande se den. Och så när du besöker det platta däckmärket på framsidan av min webbplats kan du se inlägg från Thailand och Tyskland och Uruguay, för det var där jag hade platta däck. Och detsamma med god mat. Så jag ska publicera detta inlägg riktigt snabbt. Och igen har jag inte en reseblogg jag vill bara ha en och så har jag verkligen bara den här inlägget. Men jag kunde fortfarande besöka min kategori och tagg sidor så låt oss gå till kategorier här och du kan se de kategorier som jag gjorde. Och jag kan se Thailands kategorisida och du kan se WordPress gör denna underbara URL-struktur. / kategori / asien / thailand och du kan se mina inlägg här. Nu är det här en arkivsida så det skulle visa många inlägg på den här sidan om jag hade dem men då kan du se att jag också har taggar med platt däck och god mat och jag kan klicka på platt däck. Och det finns / tag / flatdäck. Nu säger denna webbadressstruktur inte något om var jag är eller vad jag gjorde; det är helt enkelt platt däck så det är alla mina inlägg om plana däck. Nu kan kategorier och taggar göras på olika sätt på webbplatsens främre ände baserat på temat. Jag har en kategori widget här och det säger helt enkelt Asien, Thailand, Uncategorized och jag har taggar widget så bra att jag kan lägga till. och det gör det som kallas ett taggmoln. Nu vad som är coolt om ett taggmoln är att ju oftare en tagg används desto större blir det i det här molnet, fysiskt större så att jag kanske slutar med ett teckensnitt som är som pixlar om jag använder den taggen mycket. Men som jag sa är det sättet som detta tema gör ett taggmoln som det kan göra på ett annat sätt i ett annat tema. Så vad jag vill betona här är att du ska använda kategorier och taggar på det sätt som hjälper dig att bäst organisera ditt innehåll och inte hur de ser ut på webbplatsens främre ände. Det enda som gör det är att det ser ut som om du tycker om dig och du hittar ett tema som gör att de ser ut precis som du vill gå för det. Men det som är viktigast är att de använder dem ordentligt för att organisera och när du kommer direkt till det finns det ingen stor skillnad mellan kategorier och taggar, de är helt enkelt två olika sätt att organisera ditt innehåll. Och när du svarar på vilken fråga du ska använda svaret är den som du är mest bekväm med. Vissa människor är riktigt bekväma med taggar och vissa människor är verkligen bekväma med kategorier. Så länge du är konsekvent spelar det ingen roll vad du använder. Så långt som SEO går Google gillar dem båda. Så titta noggrant på ditt innehåll och ta reda på vilken som fungerar bäst för ditt innehåll och vilken du är mest bekväm att använda. Om du vill lära dig mer om WordPress kolla in jaredritchey.com.

Visa fler videoklipp …

Något att lägga till? Alla kategorier vs taggar tips?

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: